Diéta fogszuvasodás a tejfogak

étrend megfelelő táplálkozás és a fogyás

A tejfogak szuvasodásának ellátása tömés vagy elcsiszolás alkalmazásával történik, ez utóbbi azt jelenti, hogy mintegy levágjuk a szuvas részt a fogról. Fogazatváltást követően is a leggyakoribb fogászati probléma gyermekkorban a fogszuvasodás, melynek tünetei sötét foltok a fogon, lyukas fog, a fog fokozott.A fogszuvasodás akkor jelentkezik, hogy a baba magas cukortartlamú tejet, üdítőt vagy más ételkiegészítőt kap (vásárláskor olvasd le a termékek cimkéiről a fruktóz, glükóz, laktóz stb. tartalmat). A gyümölcsitalok (még a természetes is) cukrot tartalmaznak, ami károsíthatja a fogakat. A fogszuvasodás kialakulása szempontjából nem az elfogyasztott cukor mennyisége, hanem a gyakorisága a döntő.

Egyáltalán nem törvényszerű, hogy a tejfogak elromoljanak, hiszen valóban kiesnek, Ha itt megkezdődik a szuvasodás, az hirtelen körbeszalad, és letörik a fog. Ennek három alappillére van, a diéta, az inzulinkezelés és a helyes életmód.A tejfogak szuvasodása normál körülmények között is előfordul, és elsősorban az alsó tejörlők érintettek. Sokszor azonban a szülők vagy bébiszitterek okozzák ezt cukros cumival vagy állandó teáztatással esetleg mértéktelen cukorfogyasztással vagy a fogmosás elmulasztásával.

Fogszuvasodás (káriesz) Fogszúnak (káriesz) a fognak a szájüreggel érintkező felszínén A tejfogak szuvasodása nem különbözik érdemben a maradókétól.A tejfogak szuvasodása ártalmas a babák, kisgyermek általános egészségi állapotára, károsan befolyásolja a rágást és a beszédet. Hogyan enyhíthető a fogzás fájdalma? A kisbaba fogainak fejlődése már a születés előtt megkezdődik: mind a 20 tejfog csírája megtalálható az állcsontokban. Elsőként legtöbbször.

vizes só-diéta a terhes nők

A tejfogak szuvasodása ártalmas a kisgyermek általános egészségi állapotára, károsan befolyásolja a rágást és a beszédet. Mikor bújnak ki az elsõ fogak? A kisbaba fogainak fejlõdése már a születés elõtt megkezdõdik: mind a 20 tejfog csírája megtalálható az állcsontokban. Elsõként legtöbbször az alsó két metszõfog tör elõ, körülbelül a születés utáni hatodik hónapban.Sokkal nagyobb veszélyt jelent a maradó fogakra az az állapot, amikor a vegyes fogazat időszakában (a gyerekek 6-12 éves kora között egyszerre jelen vannak tej és maradó fogak is a szájüregben) az éppen előtörő szép, egészséges maradó fogak a szuvas tejfogak környezetében fejlődnek tovább. Ilyen esetben igen gyakori, hogy a szuvas tejfog maradó foggal érintkező felszínéről átterjed a szuvasodás az egészséges fogra.

A fogszuvasodás mértékétől függően különböző eljárások léteznek a fog Míg a nagybetűk a maradó fogak regisztrálására, a tejfogaknak kisbetűket .2008. jan. 28. Gyakori tévhit, hogy a fogszuvasodás öröklődik. A fogváltás lényege, hogy a húsz tejfog szép lassan kiesik, és helyükbe összesen Nincs szükség tehát semmiféle speciális diétára, hogy fogaink épségét megőrizzük.

A fogszuvasodás egy „fertőző betegség”, hiszen a szuvasodást baktériumok okozzák, melyet könnyedén átadhatunk egymásnak. Így a saját gyermekünket is megfertőzhetjük, méghozzá azzal a szakállas trükkel, amikor a földre pottyant cumit vagy a bébiételes kanalat lenyaljuk. Legyünk hát óvatosak, hiszen a felnőttek.2010. jún. 23. Választ kerestünk néhány gyakori és nagyon fontos kérdésre a gyermekek fogainak ellátásáról és tejfogak egészségének megörzéséről.

Ezért javasoljuk, hogy legalább reggel és este 5 percen keresztül mossunk fogat fluorid tartalmú fogkrémmel, ezzel, jó eséllyel megelőzhető a fogszuvasodás és a fogínygyulladás. Ne fogyasszunk rendszeresen alkoholt és egyáltalán ne dohányozzunk, ezzel nagyban csökkentjük a szájüregben előforduló rosszindulatú daganatok.A gyermekkori fogszuvasodás agresszív formája a metszőfogakat támadja meg a fogszuvasodásra, ráadásul a beteg vagy hiányzó tejfogak befolyásolják.

www.000webhost.com